III Jornades sobre Amèrica Llatina: espoli i alternatives populars (Alcoi, tardor de 2012)



Des del 26 d'octubre fins al 3 de novembre tindran lloc a Alcoi les "III Jornades sobre Amèrica Llatina: espoli i alternatives populars".

Divendres 26/octubre, a les 20.00 h

"Desarrollismo vs. Buen Vivir, ¿de quien es la responsabilidad?"

a càrrec de Mónica Vargas, investigadora en l'Observatori del Deute en la Globalització

Avui, els països d'Amèrica Llatina que disposen de recursos estratègics continuen mantenint-se en un rol primari-exportador, implementant un model extractivista que entra en contradicció amb el "Buen Vivir". Quina és la responsabilitat dels països del Nord i, en particular, de la Unió Europea en aquest procés?

A les 22 h, sopar



Dissabte 27/octubre, a les 19.00 h

"Conflictes a l´Amazonia: la petjada del petroli i la resposta dels pobles indígenes"

a càrrec de Marc Gavaldà, activista del col·lectiu Repsol Mata i d'Alerta Amazònica

L'Amazonia és, més enllà dels mites, un espai greument afectat per l´expansió de la frontera extractiva. En particular, companyies de petroli i gas envaeixen els territoris dels pobles indígenes generant conflictes socioambientals de primera magnitud. Zonificarem aquestos conflictes i visualitzarem les estratègies de resistència.

Es projectarà el documental "Los Nahua, 20 años después",
de l'equip Alerta Amazònica

A les 22 h, sopar



Divendres 2/novembre, a les 20.00 h

"Aprenent del Sud: profunditat dels processos de transformació en Amèrica Llatina. Els casos de Bolívia i Equador"

a càrrec de Marco Aparicio, doctor en Dret, professor de Dret Constitucional en la Universitat de Girona i membre de l'Observatorio por la Autonomía y Derechos de los Pueblos Indígenas en Colombia

Els processos de transformació social i cultural engegats en alguns països de l'Amèrica del Sud mostren importants avenços però també fortes contradiccions, especialment pel que fa a les qüestions ambientals. El repte de consolidar el cicle de canvis s'ha abordat des d'un ferm suport al model extractivista i al paradigma del creixement econòmic, desencadenant àmplies protestes socials i un debilitament en la construcció del projecte plurinacional.

A les 22 h, sopar




Dissabte 3/novembre, a les 19.00 h

"Conflicto armado y proceso de paz en Colombia"

a càrrec de Juan Manuel Ávila, membre de l'Observatorio por la Autonomía y Derechos de los Pueblos Indígenas en Colombia

L'agenda de pau del moviment indígena, les accions de desmilitarització i els exercicis d'autonomia territorial. La Guàrdia Indígena com a exemple de resistència pacífica i de construcció de la pau des de baix.

A les 22 h, sopar


ORGANITZEN:

Biblioteca Social
"Cals Flares"




+ info:
http://jornadesamericallatina.wordpress.com

0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios