XXV Fira Alternativa de València


1, 2 i 3 de juny
AL LLIT VELL DE RIU TÚRIA DE VALÈNCIA
Entre els ponts de les Flors i l’Exposició
www.firaalternativa.org

 LA FIRA ALTERNATIVA DE VALÈNCIA COMPLEIX 25 ANYS

Planteja un debat sobre el model enèrgetic i el model social

La Fira Alternativa de València arriba a la 25ena edició i ho fa qüestionant l'actual model enèrgetic i social, revisitant les lluites de moviments socials com l'ecologista i presentant models alternatius.

Alguns dels plats forts que hi trobarem enguany són les experiències de Lakabe, una ecoaldea de Navarra que després de 25 anys manté la possibilitat de viure d'una manera alternativa i els diferents debats sobre el model energètic i la destrucció del territori que travessaran la Fira durant divendres, dissabte i diumenge. Les Escoles Lliures també tindran el seu lloc en aquesta 25ena Fira Alternativa amb la presència de diversos projectes i l'Escola Lliure Donyets farà una xerrada sobre alternatives a l'escola.

Fa 25 anys que va sorgir la necessitat de tindre un espai vàlid per a la trobada i exposició d’altres formes de viure i de pensar i el col•lectiu Caleidoscopi va plantejar que aquest espai era la forma d’expressió i difusió més genuïna i coherent.

Des d’aleshores, han tingut com a objectius donar a conéixer el treball artesanal, l’alimentació vegetariana i ecològica i el pensament crític que es reflecteix a través de les accions de les persones i col•lectius que participen a la Fira.

La Fira, un any més, serà punt de trobada de col•lectius socials i artesans que ompliran els passadissos del vell llit del Túria de diverses parades on poder trobar tot tipus d'informació i productes, en tots els casos, elaborats per les mateixes persones que atendran i a qui es podrà preguntar directament qualsevol qüestió.

Per celebrar estos 25 anys, el col•lectiu “Caleidoscopi” ofereix actuacions musicals durant els tres dies de la Fira i es comptarà amb la cantautora valenciana Clara Andrés, amb Viva Tirado, Van de Rama, Floristería Mateo Morral el grup Folk “L'Horta Folk” i Dani Miquel fent de contacontes.

Una de les apostes dels darrers anys ha estat la sensibilització respecte al consum de productes hortícoles frescos, de qualitat i de proximitat. És per això que durant tot el diumenge, es realitzarà un mercat de verdura i fruita amb la possibilitat tant de compra com de pressa de contacte amb  experiències de producció ecològica local.

Durant els tres dies es faran diverses xarrades i tallers alguns d'ells centrats en la debat central d'aquesta edició: les alternatives al sistema energètic actual. Agricultura, població i energia, El nou model energètic i la destrucció del territori o Cap a una comprensió no reduccionista i simplificant dels problemes energètics, seran algunes de les xarrades dedicades a aquesta temàtica.

Tallers per criatures, actuacions musicals, xerrades i fòrums, presentacions de periòdics, parades informatives de col•lectius socials i artesans, alimentació vegetariana, conformen un any més la Fira Alternativa de València que arriba a la 25ena edició.

PROGRAMACIÓ

Divendres, 1 de juny

12.00 Pintada col·lectiva de grafit - Amnistia Internacional
17 - 18 Actuació musical: Plastic
18 - 19.30 Xarrada: Greenpeace
18 - 19.30 Xarrada: Presó i exclusió social - CasaldelaPau
18 -19.30 Actuació musical: l'Horta Folk
19.30 - 21 Xarrada: Deu anys de ràdio com a ferramenta per al canvi social. Ràdio Malva presenta: Del Mort al Degollat
19.30 - 21 Xarrada: Resposta a una estafa nomenada crisi - Bloc crític 15M
20 - 21.30 Actuació musical: Floristeria Mateo Morral

Dissabte, 2 de juny

11 -14 Accions teixidores: Teixir en públic
11.30 - 13 Contacontes - DaniMiquel
12 - 14. Taller de maquillatge per a criatures
12.00 Fòrum - debat: "Canvi de model energètic / canvi de model social" finalitzarà amb un mural que tindrà com a eix un arbre
12 - 14 Xarrada: Altres models educatius pel canvi social. Experiència de DonyetsEscola Lliure Donyets
12.00 Presentació: La Certificació Social Participativa de producte agrícola: una proposta a l'horta de València - Ecollaures
13 - 16.30 Actuació musical: Van De Ramah
17.00 Acció dramàtica - Amnistia Internacional (Escenari)

17 - 19 Taller d'expressió corporal i dansa (tots els públics) impartit per Juana Varela
17 - 19 Experiència de l'ecoaldea de Lakabe
17 - 19 Xarrada: Agricultura, població i energia: element sclau de la crisi actual a càrrec de Fernando Ballenilla
18 - 21.30 Associació de Músics en València Ovidi Montllor
19 - 21 Xarrada: Cap a una comprensió no reduccionista i no simplificadora dels probleme senergètics. A càrrec de Félix Rodrigo Mora
19 - 21 Taller: Prevenció de la transmissió del VIHCol·lectiuLambda

Diumenge, 3 de juny

11.30 - 13 Actuació musical: Clara Andrés
12 - 14 Taller de maquillatge per a criatures
12 - 14 Xarrada: El nou model energètic i la destrucció del territori. A càrrec de Miquel Amorós
12.00 Xarrada: Desnonaments: Una injustícia social - Plataforma d'Afectats per les Hipoteques
13 - 14.30 Actuació musical: Viva Tirado
17 - 19 Presentació i trobada de subscriptors/es del periòdic Diagonal
17 - 19 Xarrada: Moviment ssocials i sobirania alimentària Plataforma Pobles de la Safor
18 - 19.30 Actuació musical: La Banda del Quart i Mig
20 - 21Actuació musical: Deep Kultxa Creew

Diumenge (durant tot el dia): Mercat de fruites i verdures sanes i de proximitat.


0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios