Agressió policial a Ontinyent

Comunicado donde se explica la agresión que sufrió Ivan a manos de la policía tras tratar de colgar un cartel. Al final del comunicado hay un par de videos relacionados con el caso, el primero grabado desde lejos por unos chavales del instituto cercano en el que no se ve nada, pero se escuchan los gritos, el segundo video es una entrevista con el agredido en el que cuenta lo sucedido. Todo nuestro ánimo al compañero.
Ninguna agresión sin respuesta!!!

COMUNICAT DE L'ASSEMBLEA DE JOVES MERUTS D'ONTINYENT PER INFORMAR DE L'AGRESSIÓ POLICIAL AL NOSTRE COMPANY IVAN

"El passat dimarts 28 de febrer pocs minuts després de les 12 del migdia, Ivan, un membre de la nostra assemblea, va patir una brutal agressió policial en l’estació de tren d’Ontinyent quan es disposava a penjar un cartell del concert Mig Any Meruts, amb el consentiment de l’encarregat de RENFE.
Allà havia pujat sol en la seua bicicleta i mentre penjava el cartell una agent de paisana el va interrompre i li va demanar que s’identificara, a la qual cosa Ivan va accedir. L’agent telefonà per comprovar que les dades eren correctes i, tot i sent-ho, el va retenir i va demanar l’assistència d’una patrulla, davant la perplexitat del nostre company.


En 2 minuts arribava un cotxe de la Policia Nacional amb 2 agents uniformats que procediren novament a identificar-lo. A continuació els agents li van demanar d’anar a un lloc apartat de l’Estació per efectuar-li un registre (un cacheo). Ivan es va sentir intimidat per la sospitosa actitud dels policies i es negà a anar a cap lloc amagat, demanant que se’l registrara allà mateix o que fora detingut i registrat a comissaria. De sobte un dels joves agents va començar a propinar-li colps i bofetades, sense donar-li cap tipus d’explicació i sense que Ivan oposarà cap resistència a l’agressió. La pallissa continuà fins que Ivan va acabar emmanillat i totalment indefens a terra, on els dos agents uniformats seguiren pegant-li colps fins que s’adonaren que hi havia un grup d’alumnes de l’Institut l’Estació observant l’escena. Es pot veure un vídeo a youtube en el qual un grup de xavals observen el fets de lluny i comenten estranyats l’actuació de la policia; també es poden sentir els crits de dolor del nostre company i veure el cotxe patrulla.
Ivan va acabar detingut en la comissaria d’Ontinyent. El portaren a comissaria cap a les 12:30h i poc més tard a l’hospital, on l’atengueren per les lesions i li feren l’informe mèdic. El tornaren a tancar al calabós fins les 18:30h, quan el portaren als jutjats d’Ontinyent a fer la declaració. Els agents s’afanyaren a cobrir-se les esquenes i denunciaren prèviament a Ivan per desacatament a l’autoritat, resistència a l’autoritat i atemptat contra l’autoritat, ja que segons la versió dels agents a Ivan l’haurien parat a un carrer cèntric d’Ontinyent on l’haurien demanat identificar-se, però ell els hauria fet fuga fins que l’interceptaren en l’Estació. La declaració dels agents resulta surrealista: qui conega la distància entre un carrer cèntric d’Ontinyent i l’estació de tren podrà adonar-se que resultaria molt complicat fugir d’uns agents mentre et pregunten les teues dades i fer fuga en bicicleta a un cotxe patrulla fins pujar a l’Estació d’Ontinyent. Allà, segons ells, Ivan s’hauria resistit i hauria agredit als agents. Resulta curiós que l’única lesió que presenten els policies és una contusió en el puny dret d’un d’ells, mentre Ivan presenta nombroses blaüres i contusions, sobretot a la cara i les costelles. Per a més despropòsits, l’agent de paisana s’ha desentès de l’actuació dels dos policies uniformats i ha negat la seua presència en els fets.
El nostre company ha denunciat el cas i ha donat la seua versió dels fets, a més hi ha testimonis i proves de la pallissa.
Després de l’agressió Ivan ha continuat patint assetjament de la policia: cotxes patrulla que el segueixen pels carrers d’Ontinyent o que paren al veure’l. L’1 de març, mentre Ivan anotava el número de matrícula del cotxe amb què l’agent de paisana havia pujat a l’Estació, per poder testificar la presència d’aquesta en els fets, Ivan va ser de nou detingut i retés durant uns minuts a comissaria. També resulta curiós que durant aquesta setmana Ivan no va poder tindre accés als seus perfils de facebook, messenger, hotmail i tuenti, els tenia bloquejats.
Des de l’Assemblea de Joves Meruts condemnem aquestos fets i denunciem públicament l’agressió i intimidació al nostre company i demanem el suport de la ciutadania i tots els actors de la societat en la condemna d’aquest tipus d’abusos. Considerem que el que estem patint al País Valencià, on fa escasses dues setmanes la Policia Nacional va causar el caos en València, carregant contra centenars de persones i detenint indiscriminadament desenes de manifestants, així com l’agressió a Ivan, són unes actuacions clarament pensades des de les autoritats per atemorir i combatre els moviments socials de força creixent en el nostre país. Aquestos fets són propis d’un règim autoritari i gens democràtic. No és casual que Antonio Moreno, cap de la Policia Nacional al País Valencià mantinga estretes relacions amb grups d’ultra dreta. No podem tolerar que queden impunes els actes d’agressió i persecució d’una policia i uns governs dictatorials a persones individuals, i associacions i col•lectius, com ve passant als últims temps."

http://www.youtube.com/watch?v=VxKYIKNdyqU

http://vimeo.com/37863177

0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios