Un veí d’Elx en vaga de fam en protesta pel seu desnonament

En Joan Guilló és en vaga de fam des del passat 24 de juny en ser desnonat de sa casa, presumptament,com a represàlia pel seu activisme veïnal al front de l'Associació Plataforma Intercultural i Social Els Palmerars.

Per què?

L'IVVSA ha desnonat aquest veí, oficialment, per no fer front als 183 euros del pagament mensual. Però per aquest veí, el seu desnonament es deu a un clar exemple de repressió política per la seua participació activa al moviment veïnal d'aquest barri, i més concretament pels fets ocorreguts en el ple del consistori del 22 de febrer de 2010.

Aquell dia, en Joan va voler fer un acte públic de denúncia de la utilització que la llavors cap de l'oposició municipal, na Mercedes Alonso, feia de la situació de degradació del barri dels Palmerars, i de la seua relació amb l'IVVSA. En aquella pancarta es podia llegir “La portaveu del PP Mercedes Alonso per fi treballarà per als ciutadans. Demostre-ho ja paralitzant els desnonaments!”. Quan va començar el ple, a en Joan se li va apropar el marit de l'actual alcaldessa i li va etzibar “si sacas la pancarta, atente a las consecuencias”. La valentia d'aquest veí va ser reduïda -tot i la minusvalidesa d'en Joan Guilló, que ha de caminar amb dues crosses- a espentes per varis militants del PP, entre d'ells, Santiago Fernandez, actual regidor del PP i president de la Asociación Gitana Los Palmerales.

L’IVVSA, el PP i l’ètnia gitana

I és que la situació que s'està vivint al barri dels Palmerars els darrers anys és una mostra més de les pràctiques clientelistes que utilitza el PP per confondre als ulls del poble valencià institucions públiques amb el seu partit.
En aquest barri, construït al final dels 80 com a habitatges socials destinats principalment a famílies d'ètnia gitana, que és propietat de la Generalitat Valenciana mitjançant l'IVVSA, fa molts anys que es denuncien mancances greus d'equipaments i salubritat com humitats als baixos dels edificis o d'acumulació d'aigües residuals.

Quan l'IVVSA ha engegat alguna millora del barri, o ha entregat claus d'habitatges, aquesta institució ha fet participar d'aquests actes oficials no al llavors regidor d'urbanisme o a l'alcalde, si no a la cap del PP en Elx, na Mercedes Alonso, utilitzant aquests actes oficials com actes de partit.

Veïnes del barri dels Palmerars denuncien, també, que el PP utilitza, suposadament, alguns caps visibles de l'ètnia gitana per legitimar-se davant el barri amb pràctiques clientelistes, ja que asseguren que algunes famílies properes al PP han vist com el seu deute era condonat per l'IVVSA, i d'altres famílies, en canvi, han rebut notificacions de propers desnonaments.

Vaga de fam

Per tot això, en Joan Guilló va adreçar-se a l'alcaldessa el passat 15 de juny mitjançant una carta on li demanava una reunió per provar de trobar una solució al seu desnonament, ja què entén que és l'alcaldessa qui té la clau perquè en Joan puga tornar a casa.En la mateixa carta li comunicava que de no ser respost per part de l'Ajuntament, començaria una vaga de fam el dia 24 de juny.

L'alcaldessa, però, encara a dia d'hui no s'ha posat en contacte amb ell, tot i que només eixint a la porta del seu despatx el podria trobar, ja que en Joan hi és dia i nit assegut als banquets que hi han a la porta de l'edifici de la Llotja, seu de l'Ajuntament. Desprès d'una revisió mèdica, l'estat de salut d'en Joan és òptim, tot i que desprès de 17 dies de vaga de fam, les dures condicions de l'estiu il·licità fan témer un empitjorament de la seua salut.

L'Accent

0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios