El partit nazi Alianza Nacional (AN) reivindica una agressió i un robatori

El web del partit nazi publicava els darrers dies un comunicat amb el títol "Dos acciones contra los enemigos de España, una el 19 de diciembre, ante la prisión de Logroño, y otra el 23 de enero en Tarrasa"

Urna furtada de les consultes independentistes


El web del partit nazi publicava els darrers dies un comunicat amb el títol "Dos acciones contra los enemigos de España, una el 19 de diciembre, ante la prisión de Logroño, y otra el 23 de enero en Tarrasa" on es reivindiquen dues accions delictives: una agressió el passat mes de desembre a diverses persones que s'havien acostat a la presó de Logroño per demanar la llibertat d'Arnaldo Otegi, i el robatori d'una urna de les consultes populars sobiranistes a Terrassa el passat 23 de gener.

Ambdós fets delictius han estat reivindicats pel partit nazi. Sobre l'agressió davant la presó de Logroño, escriuen: "Alrededor de cuarenta y cinco militantes y simpatizantes, divididos en dos grupos, se dispusieron a enfrentarse a los pro-etarras. Uno de los grupos fue interceptado, retenido y filiado por efectivos de la UIP. Pero el otro eludió el control policial y mantuvo un encontronazo con grupos de jóvenes que se dirigían a la concentración. Como resultado, varios guarros hubieron de ser asistidos en centros sanitarios. Uno de ellos tuvo que ser llevado en ambulancia."

Alianza Nacional compta amb diversos membres imputats en varies causes. De fet, el líder d'aquesta formació, Pedro Pablo Peña, fou empresonat per emmagatzemar explosius, suposadament per atemptar contra un bus de familiars de presoners bascs. Per aquesta causa també s'imputà altres ultres vinculats al partit: Javier Ochoa Escobar i Emilio Vergara Alvarez, als qui el Fiscal demanava 7 anys de presó per cadascú pel delicte de tinença de substàncies incendiàries o explosives. En aquest cas, també hi era Iñigo Pérez de Herrasti Urquijo, pel qui el Fiscal sol·licitava un total de 18 anys de presó, al afegir al delicte dels seus companys altre de dipòsit d'armes de guerra i un tercer de tinença il·lícita d'armes. En el domicili d'aquest, al carrer Eduardo Dato, de Madrid, foren intervingudes una pistola automàtica i dues semiautomàtiques, sense guia i llicència, així com nombrosos cartutxos. La policia va registrar el local del partit a Madrid, on foren descoberts productes químics aptes per elaborar explosius.

El partit ha comptat a les seues llistes electorals amb individus com Pedro José Cuevas Silvestre, assassí de Guillem Agulló, o Eduardo Clavero, lider del grup de RAC Batallón de Castigo (investigat actualment per la Fiscalia per incitació a l'odi), que també fou empresonat per matar un jove d'una punyalada al cor. També el responsable del partit a Catalunya, Enrique Valls Auxach, fou detingut pels Mossos d'Esquadra l'any passat per organitzar un encontre nazi a Tortosa. Altre membre d'AN de Terrassa també fou detingut per agredir uns joves independentistes que realitzaven un mural.

A València, l'Operació Panzer de la Guàrdia Civil contra l'organització neonazi Frente Antisistema (FAS) suposà la imputació de diversos futurs membres del partit, que es constituiria un any després i que utilitzà durant un temps la mateixa seu d'aquesta organització neonazi, a l'avinguda Tres Creus nº 69 de València. Esperem que la Llei de Partits tinga en compte tots aquests fets i s'inicie una investigació per estudiar la possible il·legalització d'aquest partit.


Antifeixistes.org

0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios