[Albaida] Activitats a l'Ateneu l'Estació

Xerrades, documentals, exposició, y molt més en Albaida.

Multinacionals Espanyoles a Amèrica Llatina

Dijous 27 d'Octubre a les 20H

Passe Documental: "la Patagonia Petrolera" la Frontera Movediza.

Dissabte 30 d'Octubre a les 12h.
Presentació del Llibre: "La Patagonia Petrolera" El Desierto Permanente
Per Marc Gavaldà el seu autor

En els ´90, en paral·lel a l'auge privatitzador, es va aprofundir a l'interior del Poble Mapuche un procés d'emergència política i cultural caracteritzat per mobilitzacions que, sobreaqueixa dècada, van arribar a les comunitats esdevingudes camps petroliers. La col·lisió d'interessos es va traduir en protestes, repressió i judicialització de comuners Mapuche
A través d'aquest llibre intentem documentar un recorregut per les polítiques d'Estat que obrin les portes a les corporacions petrolieres; els impactes ambientals, culturals i socials queaquesta activitat genera, i les estratègies de resistència i demandes de les comunitats Mapuche que s'oposen a l'explotació dels seus territoris.

Després dinar Popular a 2EUR (vegetarià)


QUE PASSA A PALESTINA? JORNADES DE ESCLARIMENT I DIVULGACIÓ DEL CONFLICTE A L´ORIENT
PRÒXIM.


Exposició fotografica sobre Palestina
(des del 4 al 14 de Novembre)

Dijous 4 de Novembre a les 20h.
Passe Documental: "To shoot an elephant" (d'alberto arce)

Un grup d'activistes s'embarcaren cap a la franja de gaza a finals de 2009 per a documentar el bloqueig al que estaven sent sotmesos pels israelians. Estant allí va començar la brutal agressió israeliana i, mentre els periodistes occidentals eren evacuats, van restar allí per ser testimonis del que va passar. El resultat és aquesta crònica esfereidora i la seva denúncia dels crims de guerra comesos per Israel."


Dijous 11 de Novembre a les 20h.
Passe Documental: "Palestine Blues"

Palestine Blues narra la construcció del mur de l'apartheid a la vila palestina de Jayyous, mostrant la tragèdia i la
ressistència dels palestins a l'ocupació.

Dissabte 13 de Novembre a les 18h.

Conferència: "Apartheid i neteja ètnica a Palestina" a carrec d´un membre del ISM ( Moviment internacional de solidaritat)

Al la xarrada intentarem esclarir la naturalesa del conflicte i la seva complexitat. Tractarem d'explicar l'evolució històrica del conflicte des de l'aparició del sionisme tot veient com apareixen i es desenvolupen algunes de les questions que condicionen la resolució del conflicte ( neteja ètnica, ocupació militar i naixement de les colònies, els refugiats...). També explicarem algunes de les conseqüències de la ocupació militar i la violació sistemàtica dels drets humans a la que són sotmesos els palestins en la seva vida quotidiana. Per acabar explicarem el paper que pot tindre la no violencia alhora de crear espais de ressistència a l'ocupació.

TOTES LES ACTIVITATS ES A l'ATENEU l'ESTACIÓ -ALBAIDA- c/ Sant JosepNº4

0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios