[BCN] L'assemblea de Barcelona pro-vaga caldeja l'àmbient cap a la vaga

Manifestació pro-vaga general i okupació de l'antiga seu del Banc d'Espanya

Al voltant de les 6 de la vesprada, una hora mes tard del previst per l'organització, ha donat començament la manifestació convocada per l'assemblea de treballadors de Barcelona.

Unes 700 persones en l'inici de la mobilització amb diverses pancartes, han iniciat la marxa sota el lema "Quina és la teva vaga? aturat, treballadora de la llar, estudiant, precari.

Els manifestants han penjat cartells en els comerços amb la inscripció "29 S Vaga" en el transcurs del carrer Pelai. La marxa amenitzada amb una xaranga i un grup de clown, ha transcorregut de manera festiva, alternant lemes com "sindicats i partits són els nostres enemics", "Vaga general", "Anticapitalistes" o "Va unir, acció, autogestió" amb els ritmes del vent metall i la *percusió.

En arribar a la cantonada de Fontanella amb passeig de Gràcia la manifestació ha canviat el seu recorregut girant a l'esquerra, prenent aqueix últim carrer, el canvi de recorregut desconegut per a la gran *mayoria de la manifestació, no ha impedit que es continuara cantant i increpant als sindicats majoritaris "CCOO i UGT la mateixa merda és"

En arribar a la cantonada de Plaça Catalunya amb Ronda Universitat la manifestació ha pres novament rumb a l'esquerra, *plantandose davant de l'edifici que albergava l'antiga seu del Banc Español de Crèdit, espai ara alliberat per a l'ús popular. L'edifici propietat de la immobiliària Andybal i on pretén construir "els habitatges mes exclusives de la ciutat comtal" ha sigut l'objectiu que aquesta vegada s'ha escollit per a denunciar les condicions deplorables a la qual ens porta el capitalisme salvatge del FMI, el Club Bildeberg, la Trilateral, la Union Europea i de la màfia capitalista en general.

Els assistents han protagonitzat una asseguda enmig de la ronda Universitat per a impedir l'acció de la *policia, que finalment solament ha mobilitzat (fins a aquesta hora) 3 furgons, aparcats en el *Passeig de Gràcia. La presència de guàrdia Urbana ha si do notable durant les accions que s'han dut a terme abans d'obrir simbòlicament el banc al conjunt de la societat civil anticapitalista.

Concursos de llançament d'ous, caracterització de les estàtues que presideixen l'entrada de l'edifici, o cançons contra l'acció policial han amenitzat al públic que esperava impacient per a prendre l'edifici.

Davant un nombre major de públic del que va iniciar la protesta i des de la nau central de l'edifici, s'ha desplegat una gran pancarta amb el lema: "La banca ens asfixia, la patronal ens explota, els polítics ens menteixen, CCOO i UGT ens venen: A la MERDA" amb la consegüent satisfacció de la ciudadania allí reunida.

Passats alguns minuts es desplegava una altra pancarta en el lateral de l'edifici amb la inscripció: "*Això és una invitació a lluitar juntes. Vaga general 29 s" manifestant la voluntat d'unitat anticapitalista, per a evitar que la reforma laboral es *continue duent a terme.

Després d'un parell d'hores de preparatius perquè l'edifici no suposara cap perill per als i les que entraren, s'ha procedit a tallar la cinta *inagural i al *rededor de 500 anticapitalista han pres l'edifici.

A partir d'aquesta nit mateix es duran a terme assemblees, xarrades sobre qüestions transversals dins de les diferents tendències del anticapitalisme, i s'intentarà debatre quin és la millor forma de participar en la vaga general para tots aquells que no poden realitzar-la per estar aturats, ser trabajadors/es de la llar, estudiants, precari@s etc...

Els participants proposen acompanyar als sindicats alternatius en la vaga general però a la seua manera, fugint de la vaga clàssica.

Nou colp d'efecte a Barcelona contra els poders econòmics. Nou acte de desobediència civil i nou colp en la cara als especuladors, rics i altres gents de malament viure.



Crònica deKaos en la red, traduït per Infopunt amb Soft Català


2 comentarios:



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios