Ca Revolta festeja els seus 10 anys amb una festa reivindicativa al barri de Velluters

L'espai sociocultural ubicat al cèntric barri valencià complix una dècada marcat pel compromís amb el seu entorn i sense fer un pas enrere."L'avaluació d'estos deu anys no pot ser més que positiva, perquè quan ens decidírem a comprar este local l'objectiu era servir d'altaveu per a col·lectius i idees que no tenien un gran ressò a la ciutat, i a hores d'ara creiem que hi ha una repercussió social a València del que es fa ací, que cada volta es coneix més la nostra activitat". Així valora Josep Martínez, un dels gestors de ca Revolta, el desé aniversari de la seua inauguració que ara celebra Ca Revolta. Una celebració que començarà demà oficialment, però que es perllongarà al llarg d'este 2010 amb més activitats.

Però que la trajectòria haja estat positiva, no vol dir que haja estat senzilla. "Des de l'Ajuntament ens han posat prou entrebancs" confessa Martínez, en referència als problemes amb permisos que van començar quan, després d'autoritzar-los a fer obres per a un espai multidisciplinar amb música en directe, no se'ls concedira més que una llicència com a galeria d'art. Però Ca Revolta es va adaptar a les circumstàncies i, sempre des de la legalitat, ha ofert un servei social molt interessant que ha durat fins ara i que no deixa de plantejar-se nous objectius.

"El problema del teatre Princesa ha reviscolat la consciència de barri i ara hem de tractar d'aprofitar eixa dinàmica positiva" diu el gestor, que assenyala la dinamització de Velluters com un d'eixos objectius, i apunta l'activitat de la festa d'aniversari de hui com a part d'eixa via d'acció.

Festa i reivindicació
I és que la festa de hui no es tan sols això, una festa, sinó que té, com tot el que es fa a Ca Revolta, un rerefons. "Ha estat una activitat coordinada amb la gent del barri i, pel que respecta al cercavila, totes les parades que farem en ell són simbòliques. A més, hem fet un fullet amb textos explicatius de les reivindicacions que es fan" aclarix Martínez, d'una festa que començarà a les 20 h, davant del desaparegut Teatre Princesa, des d'on s'iniciarà un recorregut pel barri de Velluters.

Al llarg d’aquest es faran parades a la Plaça Joan de Vilarrasa, la Plaça del Pilar, el Col·legi Major de la Seda, la Societat Coral El Micalet i la Plaça Viriat, sempre acompanyats per la Colla de Dolçainers i tabalers Estrela Roja de Benimaclet, les Dolçaines i tabals de El Micalet, la batucada de Els cucs de Velluters, La Coja Dansa, La Muixeranga de València, el teatre de carrer de La Murga Lunatika i la ballarina Pepa Cases. Ja a les 22 h, a la plaça Viriat hi haurà sopar popular (per 10 €) i festa, amb les actuacions d'Alícia Tarín (dansa oriental), el cantant Rafa Xambó, acompanyat per Albert Ortega i el grup de folk/ska Ali Farnat.

"Ca Revolta és també, i sobretot, la vida del barri de Velluters, les col·laboracions amb diferents col·lectius i persones de la ciutat i el país. Per això volem que la celebració dels deu anys es vertebre entorn de tres potes i ha d'estar present en totes tres: el nostre local, l'entorn i els col·lectius" diuen des de l'organització, a propòsit d'una activitat per a la qual han comptat amb la col·laboració de l'Associació de veïns El Palleter, Endavant, l'Agrupació d'arquitectes Sostre i la Societat Coral El Micalet.

I al llarg de l'any hi haurà més activitats. Fins ara han editat un DVD compilant els curts guanyadors dels seus certàmens de curtmetratges, i un llibre de poesia amb les peces més destacades que han passat pels seus recitals; i ja pensen fer a la tardor un gran acte amb nombrosos col·lectius que se celebraria en un teatre. Però això ja serà més endavant. La primera festa comença esta nit.


0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios