Els jutjats insten als dos independentistes de Manresa a pagar o a anar a la presó

L’ordre de presó, per 8 dies per cap, pot arribar els propers dies



Ahir, en roda de premsa, els dos represaliats pels sabotatges al toro d’Osborne , van fer públic que la setmana passada van ser requerits als jutjats de Manresa per fer efectiva la sentència que pesa sobre ells. Aquesta suposa una sanció de 192 euros que, en cas de no ser pagada, els pot comportar 8 dies de presó.

Els dos independentistes van insistir als mateixos jutjats que diferents raons els duien a la insubmissió contra aquesta sanció, una pena-multa, fet que deixa oberta la porta a una possible crida de detenció i empresonament que es podria fer efectiva en les properes setmanes.
Imatge de mostra

Miquel Coma i Jordi Garcés, independentistes de Manresa, van assegurar durant el judici on se’ls imputaven desperfectes a la figura del toro d’Osborne que hi ha al poble del Bruc, que ells volien abatre el brau però que els Mossos els van aturar abans. De fet, sempre han defensat el dret d’enretirar la simbologia espanyolista del nostre territori sempre que les autoritats, sigui l’alcaldia del Bruc o qualsevol altre, no ho faci. En relació a la sanció, que consideren ilegítima, denuncien el caràcter classista d’aquesta, ja que pren la figura de la pena-multa, sanció que es converteix en presó només per als qui no tenen els diners per pagar-la.

Avisos de mobilitzacions

Al seu torn, el portaveu nacional d'Alerta Solidària, Lluís Parcerissa, ha recordat que els Països Catalans estem sotmesos a una repressió constant, a voltes indirecta i gairebé imperceptible i altres voltes directa i ferotge, contra els qui combatem o qüestionem els símbols, institucions o lleis de l'Estat espanyol i francès. Un exemple el tenim amb la crema de fotografies dels monarques espanyols, amb la complicitat dels Mossos d'Esquadra a l'ordre i servei espanyol, investigant, fins i tot quan encara no se'ls havia ordenat.

Aquesta entitat i el Grup de Support han anunciat noves mobilitzacions i han demanat a tothom que estigui alerta a les convocatòries.

A més de donar a conèixer la situació de risc de presó, els dos encausats van voler agrair les més de 3000 adhesions de suport al manifest de la campanya.

Els dos manresans varen ser jutjats el mes de desembre de 2008 i varen rebre la sentència el dia 26 de gener de 2009, condemnant a en Miquel Coma i en Jordi Garcés a una pena-multa de 12 euros diaris a raó de 16 dies, essent un total de 192 euros per cada un. Després de més de 10 mesos esperant la resolució del recurs, el mes de novembre passat l'Audiència Provincial va confirmar la sentència que s'havia dictat en Primera Instància.



On hi ha lluita hi ha repressió, i on hi ha repressió hi ha solidaritat.

Alerta Solidària

Manresa, Països Catalans

21 d’abril de 2010
Alerta Solidària

0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios