[Cabanyal] Revista Vent de Ponent nº 4

Publicació dels poblats maritims. Acció, debat i reflexió. Puedes descargarla en pdf aquí.

Editorial

Aquest any 2010 ha començat amb una bona notícia, que va sorprende al barri. El ministeri de cultura s’ha pronunciat –desprès de molts anys- declarant que el pla de l’Ajuntament de valencia al Cabanyal suposa espoli del seu patrimoni històric. Arran d’aquesta notícia, que ha esperançat al veïnat del barri, l’Ajuntament valencià no s’ha quedat amb els braços creuats i ha iniciat la seua contraofensiva en forma de recursos jurídics. El circ polític pot donar-se per començat, el PSOE s’erigeix a si mateix com a màxim defensor del barri quan sempre havia estat en un segon plànol i ès ara quan arran de la popularització que els mitjans de comunicació han fet del conflicte, i la gran mobilització contra els plans de l’ajuntament al barri que va tenir lloc a finals de gener, veuen en aquesta situació social un caldo de cultiu propici per collir vots a les eleccions de l’any vinent.

Per altre costat, un altre grup de veïnes, aprofitant el bombo mediàtic, constitueix una associació donant suport a la prolongació de Blasco Ibañez i el PP, junt la caverna mediàtica valenciana, troben ahí la seua punta de llança per enfrontar-se a l’opció contrària i tirar endavant els seus plans.

Mentres el futur del Cabanyal es sorteja en un circ electoral, la situació del barri no ha millorat, el projecte legalment es suposa que torna a estar aturat una vegada més i mentres tant el barri segueix igual de fotut, sense que ningú faça res, ja n’hi ha zones que tot el món dona per perdudes, com ara el carrer Sant Pere, on el procés expropiatori seguix endavant, les cartes ja han aplegat i alguns veïns han donat les claus a Cabanyal 2010 i ja no viuen a les seues cases, altres, per contra, van negar-se a fer-lo i encara no han hagut de marxar, la situació del cabanyal no millora, i igual de responsable de la situaciò actual ès l´ajuntament com els veíns que no viuen a la zona afectada pero hi tenen propietats i es neguen a llogar o cedir els seus habitatges, deixant-los abandonats i contribuint d’aquesta manera a la degradació de la zona i impedint així la revitalització del barri, de la mateixa manera que fa Cabañal 2010.

Ens están venent una imatge dualista del conflicte, on les úniques opcions possibles son o PP i Prolongació o PSOE i rehabilitació. Davant d’aquesta falsa premisa on cada opció política agrana cap als seus interesos, el veïnat ha de ser ferm i prendre nosaltres les decisions que ens afecten, directament junt a aquells que tenim els mateixos interesos, recoltzanos actuant i recuperant el nostre Cabanyal, que es nostre i ningú ens el va a salvar si no sóm nosaltres mateixos, per aixo, tením que defendre-lo de totes les agresions que sufrim, degradaciò, trapicheo permés per l´ajuntament, inmobiliaries carronyeres, enderrocs...i tambe dels polítics oportunistes que només se’n recorden de nosaltres quan la situació és propícia per als seus interesos.



+ info y número anteriores:



www.revistaventdeponent.blogspot.com/

Extraido de Klinamen.org

0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios