Acció Popular Contra la Impunitat denuncia un acte d'homenatge a Hitler a la seu del MSR a València

La plataforma Acció Popular Contra la Impunitat, formada per partits, sindicats, ONGs i entitats socials i culturals del País Valencià, ha desvetllat una convocatòria a un homenatge a Adolf Hitler que circula per diversos webs neonazis.

L'acte, previst inicialment pel dissabte 24 d'abril, ha sigut canviat pel dia 26, coincidint amb l'aniversari del bombardeig de Gernika per part de l'aviació nazi durant la Guerra Civil. El grup convocant és totalment desconegut: "Juventudes Nacional-Socialistas de Valencia", que ni te web ni cap referència a la xarxa. El lloc anunciat per la celebració de l'esdeveniment és el local del número 69 de l'avinguda Tres Creus de València, que fou registrat l'any 2005 per la Guardia Civil durant el transcurs de l'Operació Panzer. Aquest local fou també fins l'any passat la seu del partit neonazi Alianza Nacional (AN), i des de fa uns mesos, és la seu del partit també neonazi Movimiento Social Republicano (MSR), capitanejat curiosament a València per un ex dirigent d'AN, Martín Vargas Ramos. En un comunicat, Acció Popular Contra la Impunitat reclama a les autoritats "que prohibisquen l'acte i se sancione els seus promotors." Recorda també que "l'article 607 del Codi Penal, sobre delictes de Genocidi, prohibeix i sanciona la difusió per qualsevol mitjà d'idees o doctrines que neguen o justifiquen el genocidi o pretenguen la rehabilitació de régims o institucions que emparen pràctiques generadores dels mateixos, com és el cas del règim nazi i el seu màxim dirigent Adolf Hitler". La notícia ja ha sigut publicada per diversos mitjans de comunicació, i s'espera ara una reacció institucional. El mateix comunicat recorda que "la llibertat d'expressió no pot emparar la justificació d'un genocidi o l'exaltació dels seus responsables, tal i com està contemplat al Codi Penal".

Antifeixistes.org

0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios