G20 Pittsburgh: Cacería de activistas

La policia ha estat carregant amb armes de so, gas lacrimogen en un intent per dispersar a gran nombre d´activistes que es manifestaven pels carrers de Pittsburgh, a on comença la tercera reunió de Caps d´Estat i del Govern del G-20.

Els activistes iniciaren una marxa antiglobalització al barri de Lawrenceville, però només pogueren recorre uns pocs carrers abans de que la policia els ordenara dispersar-se. La manifestació, que fou organitzada sense autorització municipal, estigué impulsada per l´agrupació de caire anarquista "Pittsburgh G20 Resistance Project".

En la seua majoria joves, amb banderes roges i negres i pancartes a les quals denunciaven “la codicia del capitalisme”. Més de mil manifestants es proclamaren a favor “d´un comerç just”. Els i les joves es congregaren amb tranquil•litat al parc del Arsenal, a dos quilometres del centre de conferències a on tindrà lloc la reunió del G-20.

Forces de la policia en microbusos i tanquetes, vigilaren la reunió sense actuar fins que els manifestants decidiren marxar fins la seu de la reunió. Molts dels joves que marxaven en la protesta, i que duien la cara amagada amb mocadors oscurs, desafieren les ordenes policials, que començaren a reprimir amb innecesaria violència.

Els joves, alguns d´ells procedents del campus universitari, es reagruparen a altres punts de la ciutat abans de reprendre la marxa, duent grans cartells amb lemes anticapitalistes.

La policia els va bloquejar el pas en altres punts, amb missatges difosos per altaveu en anglès i castellà, en els quals se'ls recordava que la protesta no contava amb l'autorització pertinent i que, per tant, era il•legal. Quan en realitat l'il•legal era l'actuació policial, d'impedir la llibertat d'expressió

Pittsburgh es troba pràcticament presa per les forces de seguretat davant el cim del G20 que s'inicia hui, i que ha portat a la ciutat als caps d'estat i de Govern de 19 països, així com a representants de la Unió Europea.

Junt als mil policies de la ciutat se suma un batalló de combat de la Guàrdia Nacional nouvingut de l'Iraq, així com 3.000 agents addicionals de les forces de seguretat estatals i nacionals. Les autoritats han desplegat al voltant del centre de convencions murs de formigó i tanques metàl•liques, mentre que diversos helicòpters militars sobrevolen la zona para per a vigilar als manifestants.

Les protestes van començar anit, quan membres de Greenpeace es van penjar d'un dels 400 ponts que travessen la ciutat i van desplegar un gran cartell de 25 metres per a alertar dels perills del canvi climàtic i de la necessitat de reduir les emissions de CO2.

Ahir, representants de diversos grups es van concentrar en la seu de l'organització "Resistance Project”, que agrupa a diverses associacions anarquistes, per a planejar les protestes d'avui.

Més informació:

http://www.lahaine.org/index.php?p=40274
http://indypgh.org/g20/#

Videos de Indymedia Pittsburgh






0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios