Crida a les jornades internacionals per la lliure circulació de les persones



Barcelona 1-4 Octubre de 2009

Jornades internacionals per a la lliure circulació de les persones:
lluites contra Centres d’Internament per a Estrangers (CIE)
i contra les fronteres





Espai Obert [C/ Violant d'Hongria 71]

L’existència de fronteres implica la necessitat de transgredir-les.

És important qüestionar l’espai des del qual es parla, l’Europa fortalesa, fundada i refundada sobre segles de política colonialista, que redefineix la repressió de manera selectiva, perseguint i penalitzant la lliure circulació de les persones, convertint a uns en productors sota control i a uns altres en il·legals, perseguits i empresonats.

Per a la seva redefinició, l’Europa fortalesa construeix fronts de guerra, territoris militaritzats; desenvolupa tecnologies de control social cada cop més sofisticades; incentiva la figura de l’enemic interior controlat, perseguit, eliminat, deportat; criminalitza actes de solidaritat amb persones “sense papers”, i estén una xarxa de lagers (Centres d’Internament per a Estrangers) que, mitjançant la complicitat i col·laboració dels països d’origen dels immigrats, comença molt abans d’arribar a les fronteres i s’estén per tota la Unió Europea.

La definició de l’altre és fonamental per a la gestió de la guerra capitalista; l´altre és l’enemic necessari, el terrorista de torn, la figura imprescindible per al traçat de la frontera que avui se’ns intenta imposar sota el signe d’aquesta Europa fortalesa.

L’altre és transformat en mercaderia que gestionen institucions i empresaris. Els mateixos que exploten a migrants i formen carcellers mentre els mitjans de comunicació massiva no deixen d’emetre missatges d’un racisme encobert i políticament correcte, que la població accepta sota el discurs del multiculturalisme i, quan no, sota la por a la inseguretat social, creant així la figura del ciutadà policia que denúncia i col·labora amb la màquina d’expulsions.

Les formes de control avui convergeixen cap a un model únic cada cop més repressiu i totalitari. Aquest sistema imposa unes condicions que deixen als i les migrants i reclusxs dels lager sense cap altra sortida que enfrontaments i rebel·lions. A Ceuta i Melilla centenars de “sense papers” s’han unit per a assaltar les fronteres de l’Estat espanyol. A Lampedusa (Itàlia), a Vincennes (França), a Patras (Grècia), en Steenokkerzeel (Bèlgica) i a molts altres llocs han estat els i les presxs qui s’han amotinat per a cremar els seus propis mòduls. Arran d’aquests fets, companys amb i sense “papers” ens hem mobilitzat al voltant de les fronteres i les presons per a migrants, portant a terme accions, campanyes i lluites des de baix a diferents països.

Per això sentim la urgència de compartir experiències de lluita i hem decidit convocar unes jornades internacionals de xerrades i debats. Us convidem a compartir les vostres idees, tàctiques i experiències, i a debatre propostes d’estratègies futures durant els dies 1-4 d’octubre.

Durant les jornades, volem centrar-nos sobretot en la resistència dintre dels CIE i en la solidaritat activa des de fora. També ens sembla important tractar el tema de les fronteres Sud i Est d’Europa, atès que són les entrades principals, escenari quotidià de la guerra contra l’Europa Fortalesa.

Si bé no pensem tractar en profunditat els temes de la regularització ni del treball, ja que depenen de la situació jurídica de cada país, disposem del blog antilager.entodaspartes.net per a penjar documents que complementin les jornades. Us vam convidar que ens envieu informació, experiències, relats i crítiques a través d’escrits o imatges.

Les jornades es portaran a terme en espais alliberats a Barcelona i entre totes autogestionarem la infraestructura (cuina col·lectiva, allotjament i interpretació simultània).

Si voleu participar en les jornades, si us plau poseu-vos en contacte amb nosaltres com més aviat millor.

En cas de necessitar invitacions per a aconseguir visats, contacteu amb nosaltres com més aviat millor.

Existeix una borsa d’ajuda (molt limitada!) per a finançar els costos del viatge.

Si no podeu venir, també podeu enviar-nos material o escrits que penjarem al blog.

Per a participar en les jornades i/o enviar-nos informació:

antilager@riseup.net

antilager.entodaspartes.net




--------------------------------------------------------

Barcelona 1-4 Octubre de 2009

Jornadas internacionales para la libre circulación de las personas: luchas contra Centros de Internamiento para Extranjeros (CIE) y contra las fronteras

antilager.entodaspartes.net

Espai Obert [C/ Violant d'Hongría 71]

Las formas de control hoy convergen hacia un modelo único cada vez más represivo y totalitario. Este sistema impone unas condiciones que deja a lxs migrantes y reclusxs de los lager sin otra salida que enfrentamientos y rebeliones. En Ceuta y Melilla cientos de “sin papeles” se han unido para asaltar las fronteras del Estado español. En Lampedusa (Italia), en Vincennes (Francia), en Patras (Grecia), en Steenokkerzeel (Bélgica) y en muchos otros lugares han sido los presxs quienes se han amotinado para quemar sus propios módulos. A raíz de estos hechos, compañerxs con y sin “papeles”, nos hemos movilizado alrededor de las fronteras y las cárceles para migrantes, llevando a cabo acciones, campañas y luchas desde abajo en distintos países.

Por eso sentimos la urgencia de compartir experiencias de lucha y hemos decidido convocar unas jornadas internacionales de charlas y debates. Os invitamos a compartir vuestras ideas, tácticas y experiencias, y a debatir propuestas de estrategias futuras durante los días 1-4 de octubre.

Durante las jornadas, queremos centrarnos sobre todo en la resistencia dentro de los CIE y en la solidaridad activa desde fuera. También nos parece importante tratar el tema de las fronteras Sur y Este de Europa, dado que son las entradas principales, escenario cotidiano de la guerra contra la Europa Fortaleza.

Si bien no pensamos tratar en profundidad los temas de la regularización ni del trabajo, ya que dependen de la situación jurídica de cada país, disponemos del blog antilager.entodaspartes.net para colgar documentos que complementen las jornadas. Os invitamos a que nos enviéis información, experiencias, relatos y críticas a través de escritos o imágenes.


Las jornadas se llevarán a cabo en espacios liberados en Barcelona y entre todxs autogestionaremos la infraestructura (cocina colectiva, alojamiento e interpretación simultánea).
Si queréis participar en las jornadas, por favor poneros en contacto con nosotrxs lo antes posible.
En caso de necesitar invitaciones para conseguir visados, contactad con nosotrxs lo antes posible.
Existe una bolsa de ayuda (¡muy limitada!) para financiar los costes del viaje.
Si no podéis venir, también podéis enviarnos material o escritos que colgaremos en el blog.
Para participar en las jornadas y/o enviarnos información:

antilager@riseup.net

antilager.entodaspartes.net




NOTA: hem decidit publicar la convocatòria en
castellà i català, a la web de les jornades (indicada més amunt)
està la convocatòria en altres idiomes per si algú li interessa.


Animamos a la difusión de la convocatoria por los medios que cada una pueda.

0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios